Online inchecken en stoelen reserveren

Je vindt hier alfabetisch de namen van luchtvaartmaatschappijen en enkele trein-, ferry- en busmaatschappijen.
Per vervoerder kun je linken naar:

​​ ​online inchecken (Check in online)​
​​ ​ba​gagekosten (Bagage Fees)
Vervoersvw.png ​vervoersvoorwaarden (Conditions of Carriage)
Ruimbagage.png ​voorwaarden ruimbagage (Checked bagage)
Handbagage.png v​oorwaarden handbagage (Carr​y on bagage or Hand luggage​)

Wij proberen op deze pagina zoveel mogelijk informatie te presenteren die u helpt bij het online inchecken en reserveren van vliegtuigstoelen.
Kies hier onder uit het rijtje de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Onze ervaring is dat regels en voorwaarden van het inchecken en het stoel reserveren aan constante veranderingen onderhevig zijn, wij doen ons best om deze veranderingen continue bij te werken. Twijfelt u, neem dan contact op met de luchtvaartmaatschappij. Wat mag er mee in de handbagage?


Cathay Pacific Klik hier om naar de website van Cathay Pacific te gaan.


Corendon Airlines en Corendon Dutch Airlines CND en CAI nummers Heeft u geboekt bij reisorganisatie Corendon en vliegt u met Corendon Airlines en Corendon Dutch Airlines.
[klik hier om een stoel te reserveren] Op dit moment is het mogelijk om voor alle vluchten die vertrekken vanuit Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam of Antalya deze service aan te bieden. U kunt vanaf 24 uur tot 5,5 uur voor vertrek online inchecken, waarbij u de stoel van uw voorkeur kunt uitkiezen (onder voorbehoud van beschikbaarheid) en uw instapkaart kunt printen. Uw bagage kunt u vervolgens bij de Corendon Airlines drop-off balie op de luchthaven afgeven. Passagiers met alleen handbagage kunnen met een uitgeprintte boarding pass direct naar de gate (let op de gewichts- en omvangslimieten). Uw reserveringsnummer bestaat uit 7 cijfers. Onze ervaring leert dat het kan voorkomen dat de luchtvaartmaatschappij eerder dan 24 uur de mogelijkheid openzetten. Let op: Indien u binnen 24 uur voor vertrek een boeking heeft gemaakt, kunt u 1 uur na boeking van de online check-in gebruik maken. Online check-in is niet mogelijk voor passagiers die reizen met dieren, alleenreizenden jonger dan 12 jaar, reserveringen van meer dan 9 personen en passagiers met beperkte mobiliteit. Op dit moment heeft Corendon Airlines en Corendon Dutch Airlines in combinatie met andere touroperators geen mogelijkheid opengesteld om online in te checken. U kunt inchecken op de luchthaven.


Delta Air Lines Klik hier om naar de website van de luchtvaartmaatschappij te gaan.


Emirates Klik hier om naar de website van de luchtvaartmaatschappij te gaan.


KLM LUCHTVAARTMAATSCHAPPIJ: KLM Online inchecken
Vanaf 30 uur tot 1 uur voor vertrek (vanaf 24 uur voor vertrek voor vluchten naar de VS) Voor alle vluchten, inclusief de aansluitende vluchten in uw reisschema


Transavia STOEL RESERVEREN (DIT IS NIET HETZELFDE ALS ONLINE INCHECKEN) Indien u een pakketreis via een touroperator heeft geboekt en vliegt met TRANSAVIA: kunt u voor een groot aantal vluchten via de selfservice website vanaf 6 weken voor vertrek tot 48 uur voor vertrek stoelen reserveren. Let op dit is meestal tegen betaling. (en aan verandering onderhevig) Bekijk nu of dit voor u mogelijk is (6 weken tot 48 uur voor vertrek).
Klik hier voor stoelreservering met TRANSAVIA.

ONLINE INCHECKEN TRANSAVIA: Let op er zijn bepaalde uitzonderingen die u moet weten om op de juiste manier uw incheck te kunnen voldoen. Klik hieronder op de reisorganisatie om in te checken: dit kan vanaf 24 uur voor vertrek U kunt wel inchecken met kinderen echter kunt u uw stoel niet meer wijzigen indien u niet heeft gekozen voor betaalde online stoelreservering. Klik hier voor de nieuwe website om online in te checken met een Transavia vlucht

Hieronder uitzonderingen per touroperator:

Alltours Elke passagier mag 1 stuk handbagage van 10kg meenemen (maximale afmetingen 55 x 35 x 25). Dit is inclusief laptop, foto- en filmapparatuur. Daarnaast is 1 jas of draagtas met goederen gekocht op de luchthaven na de security controle/douane toegestaan.

Om in te loggen: Het eerste cijfer van het boekingsnummer weghalen, dit is vrijwel altijd de 1. Het tweede cijfer wordt dan A, B, C, etc 1=A 2=B 3=C 4=D etc. Indien het reserveringsnummer bv 13501788 is, dient u in te vullen; C501788, dus de 1 weg laten en de 3 wordt een C. PS: Bovenstaande procedure geldt alleen voor vluchten met vertrek vanaf de Nederlandse luchthavens met Transavia en Corendon en geldt dus niet voor vertrek vanaf de Duitse luchthavens! Indien men vertrekt vanaf een Duitse luchthaven is standaard 1 koffer inclusief!

Corendon (vul het 7-cijferig reserveringsnummer in)

Sunair (Vraag ons om het pnr om in te checken indien bekend.)

Klik hier voor de meestgestelde vragen omtrent het online inchecken bij Transavia.

Voor wie is online check-in bij TRANSAVIA beschikbaar?? KLIK HIER!


TUIFLY U kunt online inchecken (alleen mogelijk in combinatie met een betaalde stoelreservering) reserveren vanaf 30 dagen tot 2 dagen voor vertrek. Indien u bijvoorbeeld op donderdag om 15.00 uur vliegt, kunt u tot en met dinsdag 15.00 uur online inchecken. Het is niet mogelijk om op de dag van vertrek nog online in te checken, deze mogelijkheid sluit 2 dagen voor vertrek. Hierdoor is het ook niet mogelijk om op de dag van vertrek op de luchthaven nog online in te checken. Wel kunt u op Schiphol bij de selfservice check-in kiosk inchecken en uw bagage afgeven bij de bagage drop off counter van tui. Of u kunt voor check-in terecht bij de incheckbalies op de luchthaven. U kunt alleen online inchecken (alleen mogelijk in combinatie met stoelreservering) als uw reservering volledig bevestigd is.

STOELRESERVERING klik hier om een stoel te reserveren

ONLINE INCHECKEN klik hier om ONLINE IN TE CHECKEN

Het online inchecken is alleen in combinatie met een betaalde stoelreservering mogelijk Onze ervaring is dat regels en voorwaarden van het inchecken en het stoel reserveren aan constante veranderingen onderhevig zijn. Daarom verwijzen wij u dan ook naar de site van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.
Klik hier om naar de meestgestelde vragen van TUI te gaan


United Airlines Klik hier om naar de website van de luchtvaartmaatschappij te gaan.


Wizz Air Klik hier om naar de website van de luchtvaartmaatschappij te gaan.