Noorwegen, in pracht en praal

Speciale prijs voor de tweede persoon op basis van Basic tarief: betaal € 199 (binnenhut), € 299 (buitenhut) of € 399 (Arctic Superior buitenhut) bij boeking vóór 1 juni 2019.

LET OP: De korting is niet zichtbaar bij het maken van een online boeking. De korting wordt na online boeken verwerkt. Nu al de exacte prijs weten? Bel of mail onze reisspecialisten.

Waarom je deze Hurtigruten moet boeken. Bekijk hier het verslag van Judith : https://travelangels.nl/noorwegen-in-pracht-en-praal/

Tweede persoon reist tegen een zeer voordelig tarief
Vertrek deze zomer en het najaar
Geniet van de kustlijn en heerlijke lokale gerechten

Grijp deze unieke kans en reis nu extra voordelig in de zomermaanden of in het najaar met Hurtigruten langs de prachtige kustlijn. Ter ere van de nationale feestdag, 17 mei, profiteer je van aantrekkelijke prijzen. Bewonder de Geirangerfjord, maak een mooie stadwandeling in Ålesund of Trondheim en beleef een van de geweldige excursies. Bezoek de Noordkaap of ga mee op een king crab safari. In het najaar geniet je van prachtige herfstkleuren en maak je al kans op het zien van het noorderlicht. Boek snel deze reis en profiteer van deze geweldige aanbieding.

Dag 1: Bergen.

Om ca. 17.00 uur inscheping aan boord van één van de schepen van de Hurtigrutenvloot in de haven van Bergen. Afvaart om ca. 20.00 uur. Voordat het schip vertrekt heb je nog tijd om deze Hanzestad te bezichtigen. Wandel langs het middeleeuwse Bryggen, met prachtig overhellende houten huizen. Bezoek de vismarkt en neem de Fløybanen omhoog. Hiervandaan heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Dag 2: Ålesund.

In de periode juni t/m augustus doen alle Hurtigruten schepen de Geirangerfjord en het toeristenplaatsje Geiranger aan. Je zal je ogen uitkijken, deze fjord staat namelijk bekend als de mooiste fjord van Noorwegen met onder andere watervallen “De Bruidsluier” en de “Zeven Zusters”. In september en oktober varen de schepen door de Hjørundfjord, het iets minder bekende, maar even zo mooie zusje van de Geirangerfjord.

Dag 3: Trondheim.

’s Morgens vroeg legt de boot aan in Trondheim. Breng een bezoek aan de Nidarosdom, de grote domkerk met beelden van o.a. Vigeland en Rasmussen. De domkerk domineert het centrum van de stad. Wandel verder langs de houten pakhuizen langs de Nidelva. Aan het eind van de ochtend vaart het schip verder noordwaarts.

Dag 4: Poolcirkel en Lofoten.

Vandaag is een bijzondere dag, want vroeg in de ochtend wordt de 66,5° noorderbreedte lijn, de poolcirkel, overschreden. Je krijgt hiervoor een getuigschrift van de Romeinse zeegod Neptunus. Tijdens de oversteek van de Vestfjord zie je de massieve rotswanden van de Lofoten uit zee opdoemen. Je ziet hier de karakteristieke rood geschilderde huizen op palen en stokvis op houten rekken. ’s Avonds wordt de belangrijkste plaats in de Lofoten aangedaan, Svolvær.

Dag 5: Tromsø.

Wie weet zie je vandaag wel een walvis. Deze zeezoogdieren leven in de omgeving van de Lofoten en Vesterålen. De dorpjes en de stadjes langs de kust zijn nog steeds voor een groot deel afhankelijk van de visvangst. Tromsø is de meest noordelijk gelegen universiteitsstad en heeft bijna een mediterrane sfeer en was vroeger het startpunt van vele poolexpedities. Dit vind je terug in het historische Polar Museum, waar de vele details over de pool geschiedenis zijn beschreven. En natuurlijk bezoek je de Arctische ‘Ishavskathedraal’ met wereldberoemde mozaïeken en een bijzondere architectuur.

Dag 6: Hammerfest en de Noordkaap.

Het schip vaart via de provincie Finnmark met de stadjes Havøysund en Honningsvåg onder het Noordkaap-eiland langs. Boek een excursie bij naar het Noordkaapplateau, waar je bij helder weer een prachtig uitzicht hebt over zee. Je kan ook een geweldige excursie boeken naar het vogelreservaat Gjesvaersatappan met meer dan 250.000 trek- en watervogels.

Dag 7: Kirkenes.

Je vaart via het noordelijkste puntje van Noorwegen, Vardø naar Kirkenes, het keerpunt van de reis. Het is de laatste Noorse stad voor de Russische grens. In de winter is een bezoek aan het sneeuwhotel zeker een aanrader! In de middag wordt de reis richting het zuiden ingezet.

Dag 8: Honningsvåg, Hammerfest en Tromsø.

Vroeg in de ochtend vaart het schip langs de prachtige Magerøya eilanden en kom je aan in Honningsvåg. Je kan van hieruit een vroege excursie boeken met ontbijt op de Noordkaap. Je vervolgt dan met de bus de route naar Hammerfest. Wist je dat hier in 1854 de eerste meting van de wereldbol plaatsvond? De ingerichte Meridaanzuil herinnert hier aan. Aan het eind van de dag meert het schip aan in Tromsø waarbij je een prachtig middernachtsconcert kan bijwonen in de indrukwekkende kathedraal.

Dag 9: Vesterålen en Lofoten.

Vandaag stuurt de kapitein het schip door het ondiepe Risøyrenna Kanaal, daarna vaart hij langs prachtige eilanden van de Vesterålen en Lofoten om het schip vervolgens door de nauwe straat van Raftsundet en bij mooi weer langs de Trollfjord te manoeuvreren. De soms slechts honderd meter brede doorgang brengt je ‘ongewild’ aan dek om te kijken of het allemaal wel gaat lukken! Zorg voor een plaatsje aan de reling, de kapitein zal graag zijn vakmanschap laten zien.

Dag 10: Poolcirkel, zeven zusters.

Vandaag is het vroeg opstaan, om te genieten van het uitzicht op de zogenaamde ‘Zeven Zusters’, de beroemde bergketen en de spectaculaire rotskust met het eiland Torghatten met een groot gat in het midden van de berg. Deze aanblik is zeker een foto waard.

Dag 11: Trondheim, Ålesund en Kristiansund

Tot ongeveer 10.00 uur heb je wederom de tijd om de Koningsstad Trondheim te bezoeken. Daarna wordt de ‘stad van de rozen’, Molde bereikt. De stad dankt haar bijnaam aan de warme golfstroom, waardoor de rozenstruiken hier overvloedig groeien. Vanaf de 407 meter hoge stadsberg Varden heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Aan het einde van dag bereik je de kabeljauwstad van Noorwegen, Kristiansund.

Dag 12: Ålesund en Bergen.

Alweer de laatste dag van deze onvergetelijke zeereis langs de Noorse kust. Nog één laatste blik op die prachtige scherenkust met het schitterende Nordfjord, waarbij je bij goed weer ook de gletsjer Jostedalsbreen ziet liggen. Ook de vaarroute naar Bergen langs de ‘scherentuin’ is adembenemend. Rond 14.30 uur bereik je op de 12e dag de stad Bergen.

(*)

De korting is geldig op de routes Bergen-Kirkenes-Bergen (12-daagse), Bergen-Kirkenes (7-daagse) en Bergen-Kirkenes (6-daagse). De route Bergen-Kirkenes eindigt op de 7e dag na de aankomst in de ochtend in Kirkenes. De route Kirkenes-Bergen begint op de 7e dag in Kirkenes.

BEL NU VOOR MEER INFORMATIE 0499371501