Wat je moet weten over een vakantie Curaçao tijdens corona

Laatst geüpdatet op 18-01-2022

De belangrijkste informatie over de coronamaatregelen op een rij.

Gezondheidsverklaring RVIM

Het RIVM verplicht alle reizigers die per vliegtuig naar een bestemming afreizen  binnen 24 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier is verplicht voor zowel heen- én terugreis

Reisadvies: Curaçao heeft een geel reisadvies, reizen naar deze bestemming is mogelijk. Klik hier voor meer informatie over de kleurcodes bij reisadviezen.

Mondkapjes: Verplicht vanaf 18 jaar in onder andere winkels, ziekenhuizen en het openbaar vervoer, maar ook indien social distance regels niet kunnen worden nageleefd.

Avondklok: Er geldt een avondklok van 01.00 tot 04.30 uur.

Social Distancing: 2 meter

Quarantaine: Er is geen quarantaineplicht bij aankomst op Curaçao. Mits vrij van klachten zijn er ook geen standaard verplichte quarantainemaatregelen bij terugkomst in Nederland.

Wat moet ik regelen voor mijn vakantie?

Coronatest heenreis: Om naar Curaçao te kunnen reizen moet je aantonen dat je negatief bent getest. De voorwaarden zijn dat iedere reiziger vanaf 12 jaar of ouder binnen 48 uur voor vertrek een PCR-test moet laten afnemen met een negatief resultaat. Dit geldt ook als je gevaccineerd of bent hersteld van corona. De testuitslag dien je binnen 48 uur voor vertrek in via het digitale portal www.dicardcuracao.com. Het testresultaat moet je bij aankomst op Curaçao aan de autoriteiten laten zien. Gebruik hiervoor je QR-code uit de CoronaCheck-app.

Ondanks positieve PCR-test toch reizen: Je kunt toch naar Curaçao reizen ondanks dat je in de afgelopen 3 maanden corona hebt gehad, daarvan bent hersteld en positief blijft testen. In dat geval is het mogelijk om met een negatieve antigeentest (niet ouder dan 24 uur) het eiland binnen te reizen.

Hiervoor moet je laten zien:

  • de positieve PCR-testuitslag die je binnen 48 uur voor vertrek hebt afgenomen;
  • de testuitslag van je eerste positieve coronatest;
  • én de uitslag van je negatieve antigeentest.

Antigeentest tijdens verblijf:

Reizigers vanaf 12 jaar zijn verplicht om op de derde dag van hun verblijf een antigeentest af te laten nemen in een lokaal laboratorium. Dit geldt ook als je gevaccineerd of bent hersteld van corona. Reizigers moeten binnen 48 uur voor vertrek naar Curaçao een afspraak maken voor de antigeentest. Dit is voor reizigers onderdeel van het invullen van de Passenger Locator Card en volgt automatisch als laatste stap tijdens de registratie op www.dicardcuracao.com. Hier heb je keuze uit meerdere laboratoria. De betaling dien je per iDEAL of creditcard te voldoen.

Locatie voor testen tijdens je verblijf:

https://www.naarcuracao.com/curacao-corona/antigeentest-curacao/

https://covid19pcrtestcuracao.com/ords/sq_workspace/r/aanmelden-covid-test/adc-aanvrager-payment-ideal?session=3809365168588

https://labdemed.org/locaties/

Coronabewijs terugreis: Iedereen vanaf 12 jaar, ongeacht het vervoermiddel, moet een Digitaal Corona Certificaat kunnen tonen voor de terugreis naar Nederland. Dit kan zijn:

  • Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat je volledig bent gevaccineerd. De laatste prik moet minimaal 14 dagen geleden zijn gezet.
  • Ben je gevaccineerd met Janssen? Dan moet de laatste prik minimaal 28 dagen geleden zijn gezet.

Of;

  • Een herstelbewijs waarbij de positieve NAAT(PCR)-test minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden moet zijn afgenomen.

Of;

  • Een PCR-test met een negatief resultaat van maximaal 48 uur oud voor vertrek naar Nederland.

Of;

  • Een antigeen sneltest met een negatief resultaat van maximaal 24 uur oud voor vertrek naar Nederland.

Digital Immigration Card: Voorafgaand aan je reis dien je een digitale immigratiekaart (DI Card) in te vullen via www.dicardcuracao.com. Ook wanneer je een resident bent van Curaçao moet je dit invullen, als resident zul je alleen het PLC-gedeelte moeten invullen. Bij het aanmaken van de DI Card wordt ook gevraagd om een kopie van je paspoort (JPEG bestand). Indien je een melding krijgt dat je niet wordt toegelaten i.v.m. het ingevulde woonadres vragen wij je contact op te nemen met ons Customer Service Center.

Passenger Locator Card: Internationale reiziger moeten ook een Passenger Locator Card formulier (PLC) invullen. Ook beschikbaar via www.dicardcuracao.com. Een inwonende reiziger zal alleen de PLC dienen in te vullen. Let op: het stoelnummer is niet verplicht. Voeg ook je vaccinatiebewijs of de testuitslag met het negatieve resultaat toe aan je PLC.

Verplichte reisverzekering: Reizigers naar Curaçao zijn verplicht een reisverzekering af te sluiten, inclusief dekking voor medische kosten in het buitenland.

Goed om te weten: Het bewijs van de afspraak voor een antigeentest, samen met het testresultaat van de negatieve PCR-test en de Passenger Locator Card moet je bij aankomst op Curaçao in hardcopy aan de autoriteiten laten zien.

Mogelijkheden op bestemming

Accommodatie: In onze accommodaties zijn strikte regels opgesteld om jou een veilige en zorgeloze vakantie te kunnen bieden. Klik hier voor meer informatie.

Restaurants: Restaurants zijn geopend tot maximaal 00.00 uur. Er geldt een max. van 4 personen aan één tafel (m.u.v. personen uit hetzelfde huishouden). Trùk'i pan's zijn open tussen 18.00 en 00.00 uuur. Restaurants/bars op het terrein van het hotel zijn geopend volgens normale tijden voor gasten van het hotel.

Winkels: Supermarkten en andere winkels zijn geopend tot maximaal 23.00 uur. Een mondkapje is verplicht.

Goed om te weten: Enkel volledig gevaccineerde kunnen evenementen met een hoog risico bezoeken. Denk hierbij aan festivals, sportevenementen en andere activiteiten met meer dan 100 bezoekers (zowel binnen als buiten). Gebruik je QR-code uit de CoronaCheck-app om aan te tonen dat je volledig bent gevaccineerd.